Top Event Locaties in Amsterdam

Locaties vinden - vrijblijvend aanvragen - gratis B2B consulting - aanbod vergelijken en de locatie huren.

In Amsterdam en omgeving of het nu in de Grachtengordel, De Pijp, de Jordaan, aan het IJ, Sloterdijk, het Museumkwartier, of in Amsterdam Zuid is. Zowel dichtbij de Rijn, het centraal station of vliegveld Schiphol - Wij hebben de perfecte Event locatie voor iedere gelegenheid. Op Event Inc vind je passende ruimtes en zalen voor bedrijf events, kerst borrels, feesten, bruiloften en marketing events van elk formaat.

Evenementenlocatie

Evenementenlocatie

Hotel / B&B

Hotel / B&B

Vergaderlocatie

Vergaderlocatie

Huiselijke locatie

Huiselijke locatie

Congreslocatie

Congreslocatie

Kookstudio

Kookstudio

Boot

Boot

Beachclub

Beachclub

Foto- Filmstudio

Foto- Filmstudio

Beurs / Fabriekshal

Beurs / Fabriekshal

Kasteel

Kasteel

Boerderij

Boerderij

Bar / Lounge

Bar / Lounge

Teambuilding locatie

Teambuilding locatie

Industriele locatie

Industriele locatie

Restaurant

Restaurant

Theater / Bioscoop

Theater / Bioscoop

Night club

Night club

Buitenlocatie

Buitenlocatie

Feestlocatie

Feestlocatie

126 resultaten

Andere Amsterdam Soorten locaties

Amsterdam - het paradijs voor event planners

Met meer dan 100 evenementen die georganiseerd worden in Amsterdam op één dag, kan het vinden van een locatie een hele opgave zijn.

Gelukkig is Amsterdam groot genoeg voor iedereen en als je goed zoekt, is er voor ieder evenement een passende locatie te vinden. Op bijna elke hoek van de straat is er wel een uniek grachtenpand, kanaal huis, of imponerend historisch gebouw wat uitkijkt op het IJ. Amsterdam is echt een paradijs voor evenement planners. 

Zodra je meer naar het centrum toe trekt vind je verschillende museums, theaters en industriële panden die als prachtige locatie voor een event kunnen dienen. De verscheidenheid van deze museums is groot, verschillende onderwerpen van oude kunst tot nieuwe moderne tentoonstellingen zijn hier te zien. In het oude centrum aan de grachten en kanalen bevinden zich oude herenhuizen. Op zichzelf zijn deze panden al uniek maar het wordt nog specialer als ze het decor vormen voor een uniek diner event. De mogelijkheden in alle kleine steegjes en straten zijn eindeloos, er zijn overal restaurants, bars en cafés gevestigd van rustiek en intiem tot modern en groots. Naast deze bezienswaardigheden biedt Amsterdam ook rust en sereniteit. Wat velen niet weten is dat Amsterdam een groot aantal aan parken en binnentuinen bezit. Deze outdoor locaties zijn uitermate geschikt voor bijeenkomsten, borrels, zomerfeesten en een namiddag ontspannen op het terras. Ook in de wintermaanden is er geen tekort aan unieke locaties. Van schaatsbanen tot schaatsen op natuurijs opwarmen met warme chocolademelk je volgende team event wordt hoe dan ook uniek. Zowel voor chique kerst diners tot casual kerstborrels biedt Amsterdam verschillende locaties.

Hier vind je een kort overzicht van amsterdams meest bekende buurten.

Amsterdam Centrum

Amsterdam heeft een groot aantal buurten met elk hun eigen sfeer en  unieke uitdrukking. In de binnenstad vind je de grootste toeristische trekpleisters van amsterdam. Zoals, Het koninklijk Paleis met de omringende hotels, het Rembrandtplein, de Wallen, Madame Tussauds en de Amsterdam Dungeon. Hieromheen ligt de welbekende grachtengordel. Hier vind je het huis van Anne Frank, het Tassenmuseum, Museum van Loon en de bloemenmarkt. In de grachtengordel bevinden zich ook de 9 straatjes een van Amsterdams gezelligste winkel straatjes aan de grachten. Hier kan heerlijk gegeten, gedronken en geshopt worden. Nog een bekende buurt is de Jordaan met veel kleinere theaters, unieke musea. Het is een bruisende buurt vol met kleine steegjes, cafeetjes en prachtige historische herenhuizen.  

Amsterdam Noord, Zuid, Oost of West 

Amsterdam West

Amsterdam west huist de bekende buurten Sloterdijk, Bos en Lommer, de Westindische buurt, Oud amsterdam west en de Staatsliedenbuurt. Hier vind je ook het westerpark een levendige open en bruisend groen park waar verschillende evenementenlocaties te vinden zijn. Ook het Rembrandtpark geeft ruimte voor lange wandelingen een frisse neus en er vinden veel activiteiten en feestdagen plaats. Amsterdam West is zeer goed bereikbaar vanuit de binnenstad en een goede omgeving om je terug te trekken uit het gedruis het centrum. 

Amsterdam Noord

Veel van de Amsterdam highlights bevinden zich in Amsterdam Noord. Het Eye Film museum, boot tochten, de A’dam toren naast het Tolhuis. Het IJplein, de NDSM werf en natuurlijk alle prachtige locaties in dit groene, eigenzinnige stadsdeel aan het IJ. Om het historische gedeelte te verkennen is een fietstour hiervoor zeer geschikt . Om je hart sneller te laten kloppen kan je schommelen van de top van de A’dam Toren, liever een beetje meer ontspannen, bezoek dan culturele activiteiten in het Noorderpark. Om lekker te shoppen is de Pekmarkt te perfecte plek. 

Amsterdam Zuid

In Amsterdam is het vooral veel cultuur snuiven. In dit gedeelte van de stad bevinden zich de bekendste musea van Amsterdam. Het rijksmuseum, van Gogh museum, Stedelijk museum Amsterdam en het Concertgebouw. Daarnaast is het een ervaring om het Heineken experience te bezoeken. Loop je van het Museumkwartier en Oud-Zuid naar de Pijp kan je een bezoek aan de Albert Cuypmarkt natuurlijk niet overslaan.Voor wat meer groen is het Vondelpark zeker niet te missen. Het bekendste park midden in Amsterdam.  Met feestdagen zoals Koningsdag is heel het park ingericht met verschillende activiteiten met markten en muziek. Ook het Beatrixpark is een bezoek waard. Verschillende locaties als StrandZuid en RAI Amsterdam bevinden zich hier aan het Beatrixpark op het Europaplein. Ook horecagelegenheden zijn zeker niet te missen, verschillende bars, cafés en restaurants bevinden zich in het bruisende Amsterdam Zuid. In 1928 waren in Amsterdam de olympische spelen hiervoor was de hele Stadion buurt ingericht. Nu is deze buurt een samenkomst van moderne gebouwen, na oorlogse appartementen en vele sport velden en zalen.

Amsterdam Oost

Amsterdam oost is een mengelmoes van verschillende culturen. Aan de amstel vind je verschillende uitgaansgelegenheden van unieke cafés en restaurants. Ook vind je hier het Tropenmuseum, veel verschillende hotels zoals Hotel Arena, het Volkshotel en The Student Hotels. Amsterdam Oost is een verzameling van steegjes en brede straten, 19de eeuwse bouwstijl, markten zoals de Dappermarkt en natuurlijk het prachtige Oosterpark. Ook huist Amsterdam Oost de Universiteit van Amsterdam, deze brengt veel leven in de buurt en daarmee een grote collectie aan verschillende activiteiten. En last but not least, voor de voetbalfans is de Johan Cruijf Arena zeker niet te missen. 

Van imponerende Conferentiezalen tot een intieme kamer in een Herenhuis - De mogelijkheden zijn eindeloos  

Seminars en conferenties in Amsterdam

Het internationale belang van amsterdam als multiculturele stad uit zich in de vele mogelijkheden als het gaat op conferentiezalen en locaties. De meeste mensen zullen direct denken aan de RAI amsterdam maar ook vele particulieren hebben hun locatie opengesteld met capaciteiten van 50 tot 2000 gasten. Deze Unieke locaties zijn bijvoorbeeld herstelde industriële loodsen, oude fabrieken en boothuizen. Ook de prachtige historische gebouwen in Amsterdam centrum zijn steeds populairdere locaties voor grootschalige evenementen en seminars. Deze locaties geven sfeer, zien er geweldig uit en zijn inhoudelijk ook voorzien van alle faciliteiten om een evenement soepel te laten verlopen.  Meer en meer zoeken zakelijke event planners naar betrouwbare locaties, waarbij de goede communicatie voorop staat. Ook is het belangrijk dat de locatie aansluit bij het thema van het event, de ligging en de algehele sfeer. Uitzicht op het water, hoge ramen en een groene omgeving zijn vaak gewenst in een inspirerende conferentie locatie. Een historisch landgoed van adel schept een ander gevoel dan een industriële loods waar ooit wapens geproduceerd werden. Ook nieuwe locaties zijn populair. Dit betekend niet meteen modern, maar ook opgeknapte panden en insidertips van de lokale bewoners over locaties die recentelijk ter beschikking gesteld zijn voor evenementen. Ook locaties met een uitzicht zijn in vraag, denk bijvoorbeeld aan een uitzicht over de Amsterdam Skyline of het IJ van een dakterras of de bovenste verdieping van een hoog flatgebouw. 

Cafés en bars in Amsterdam

In Amsterdam is er geen tekort aan gezellige bars en cafés. Op elke hoek van de straat is er wel een tentje waar je iets kunt drinken op het terras in de zomer, en gezellig binnen in de winter. Amsterdam is een bruisende stad en dat is niet alleen op straat. De sfeervolle cafés en barren zitten vol voor een vrijdagmiddagborrel, een teamuitje, om met vrienden bij te kletsen en zeker niet te vergeten voetbal. De kroegen staan vol als Ajax speelt of het Nederlands elftal. Met feestdagen als Koningsdag lopen de cafés vol met mensen gekleed in Oranje en klaar voor een gezellige dag in Amsterdam. Er is altijd iets te beleven en het verveelt dan ook zeker niet. 

Kerstfeesten in Amsterdam

Amsterdam in de winter is altijd een romantisch plaatje, kerstbomen opgetuigt, ijsbanen om op te schaatsen en natuurlijk de traditionele koek en zopie marktstalletjes met soep, gevulde koeken en warme chocolademelk. Ook voor een kerstborrel zijn er vele mogelijkheden. Huur bijvoorbeeld een terras aan Strand zuid met terras heaters en kampvuren. Zoek in de binnenstad een knus restaurant op voor een 4 of 5 gangen diner of huur een grootse industriële locatie met dansvloer en unieke aankleding voor een spetterend feest. Kom in de stemming en boek alvast een hotel in het kerst versiert Amsterdam. Kerst feest locaties en restaurants zijn als snel vol geboekt rond de kerst en daarom bieden wij ook graag wat buitengewone locaties die eventueel met een externe cateraar en uw eigen thema perfect kunnen worden ingericht om uw bedrijfsborrel een succes te maken. 

Bedrijfs evenement

Ook voor bedrijfsevenementen is Amsterdam de perfecte stad. De stad bezit over genoeg locaties met grote zalen, hallen en vergaderruimtes. Ook voor buitenlocaties heeft Amsterdam iets te bieden. De verschillende parken als Beatrixpark en Vondelpark zorgen voor een frisse neus naast alle kantooruren. Onder deze evenementen horen netwerkgelegenheden, bedrijfsfeesten, off-locaties en bedrijfsborrels. Zo kan je als je iets speciaals wilt een boottour over de grachten doen, rondleiding door Amsterdam waardoor je langs de herenhuizen, parken en winkelstraten loopt. Voor in de avond biedt Amsterdam genoeg bars, cafés en restaurants aan waar je gezellig bij kunt kletsen. 

PR & Marketing evenementen

Product lanceringen, marketing evenementen en PR events zijn voor veel bedrijven een spannende gebeurtenis. Het organiseren van de perfecte locatie is hierbij dan ook een must. De gasten moeten zich welkom voelen en aangetrokken tot het doel van het event. Veel van de locatie hebben jarenlange ervaren en zijn vertrouwd partner van vele grote bedrijven. Zij weten exact hoe ze dit soort evenementen aan zouden pakken en ondersteunen jullie graag bij de planning. Wij brengen jullie natuurlijk graag in contact met het perfecte venue waar alle soorten entertainment, diner mogelijkheden, techniek, capaciteit en aankleding bij elkaar komen. Vertel ons wat uw wensen zijn of het nu een actieve workshop wordt met mogelijkheid het nieuwe product uit te proberen. Of een inspirerende productpresentatie op drie schermen met een netwerk borrel als afsluiting.  

Team building events

Amsterdam heeft natuurlijk een geweldige reputatie als het gaat om team of bedrijfsuitjes en events. De mogelijkheden strekken zich ver voorbij de Amsterdam dungeon en de Wallen. Denk aan lasertag, escape rooms, unieke restaurant belevenissen, boottochten, speurtochten en sport events. Er zijn vele locaties die behalve als inspirerende meeting ruimte ook nog een yoga cursus aanbieden of een bijzonder museum waar jullie ook neer kunnen strijken voor een heerlijke lunch. 

Meeting en vergaderruimtes in Amsterdam

Voor een vergadering buiten de deur is het natuurlijk belangrijk dat de locatie van alle moderne faciliteiten is voorzien en ook meer is dan een traditionele vergaderruimte. Denk aan een historische locatie of een locatie die 100% duurzaam is. Amsterdam kent vele creatieve meeting ruimtes die door hun huiselijkheid en comfort vaak het startpunt zijn voor nieuwe ideeën en creatieve uitspattingen. Neem als voorbeeld omgebouwde herenhuizen, open en ruimtelijke locaties met veel natuurlijk licht en een uitzicht over het water. Alle meeting ruimtes kunnen geboekt worden in combinatie met heerlijke catering arrangementen. Iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer en missie dezen geven zij ook graag mee aan uw event, of het nou biologische producten zijn, een groene planten muur voor extra energie, of een inspirerende klassieke zaal met kunst uit de 17de of 18de eeuw. 

Feestlocaties in Amsterdam

De Amsterdamse straten zijn vaak één groot feest. Gedurende de zomer worden er in Amsterdam vele openlucht event gehouden van concerten tot festivals en natuurlijk koningsdag. Voor bedrijfsfeesten is hier dan ook alle ruimte om groots uit te pakken door met een boot naar de volgende locatie te varen, zowel een diner als een dansfeest te organiseren in een oude fabriek of een theater het podium te maken voor een unieke feestelijke gelegenheid. Zowel een verjaardagsfeest als jubileum komt tot zijn recht als deze gehouden wordt in de authentieke Binnenstad, aan het IJ of een unieke locatie verscholen in een nauwe steeg tussen de historische grachtenpanden.

Casco / Exclusief locaties in Amsterdam

Casco locaties bieden veel flexibiliteit als het aankomt tot een planning voor een event. Dit betekend dat de locatie kaal verhuurd wordt, exclusief stoelen, tafels, aankleding, catering en techniek. Een casco locatie biedt alle flexibiliteit op het gebied van de organisatie. Je krijgt de sleutel van de locatie en kunt dan je eigen gang gaan met het organiseren van de aankleding, catering en techniek. Vaak kunnen de locaties wel goede tips geven over mogelijke cateraars of dienstverleners waar ze goede ervaring mee hebben en zo jullie evenement planning process vergemakkelijken. Er zitten hierdoor geen beperkingen aan het individualiseren van het evenement. Het exclusief huren van een locatie wordt steeds populairder ook voor grote bedrijfsevenementen omdat er meer waarde gehecht wordt aan de bijzondere ervaring.

Vervoer 

Vliegvelden

Vlakbij Amsterdam bevindt zich het grootste internationale vliegveld in Nederland, genaamd Amsterdam Schiphol Airport. En daarbij is dit ook het enige vliegveld in de buurt van Amsterdam. Schiphol is via een directe treinverbinding goed te bereiken, ook rijden er taxis en is er goede verbinding met de snelwegen om met de auto van en naar het vliegveld te komen. Er is een gemakkelijke kort parkeren plek waar je 10 minuten gratis even iemand kan afzetten en ophalen. 

Trein Stations

Het belangrijkste treinstation in Amsterdam is Amsterdam Centraal. Vanaf dit station bevind je je gelijk in het centrum van Amsterdam. Naast deze stations heb je ook nog Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Amstel. Buiten de ring van Amsterdam bij Schiphol Airport bevindt zich ook een trein station. Genaamd Amsterdam Schiphol Airport station. 

Metro

Om in het centrum en omstreken makkelijker ergens te komen is de metro een goede oplossing. De metro kent 5 lijnen, namelijk: de Geinlijn, deze loopt van het Centraal station tot Gein, de Gaasperplaslijn, die loopt van Centraal station naar Gaasperplas, de Metrolijn 51, die loopt van Centraal station naar Station Zuid en Isolatorweg, de Ringlijn, tussen Gein en Isolatorweg en de Noord/Zuidlijn, die loopt van Amsterdam Noord onder het centrum van Amsterdam door naar station Zuid. 

Tram

Bovengronds op de straten van Amsterdam rijdt ook de tram. Deze tram rijdt door geheel Amsterdam. Vanuit Centraal station kun je 14 verschillende trams nemen die je tot het de buitenste hoeken van amsterdam brengen en weer terug. De tram is het meest gebruikte vervoersmiddel in amsterdam omdat deze boven de grond is en meteen uitzicht biedt op vele high lights van de stad, zoals musea, de grachten, de PC hoofdstraat en het koninklijk paleis. 

IJ ponden

In Amsterdam, aan het IJ, bevinden zich ook de fietsponden. Via deze pondjes kan je gratis naar de overkant van de IJ in Amsterdam Noord. 

De auto

Amsterdam is een erg drukke stadt en eigenlijk alle parkeerplaasten zijn betaald. Ons advies? Maak gebruik van de vele openbaar vervoer mogelijkheden en laat de auto buiten het centrum staan. Hier is parkeren namelijk veel goedkoper (of zelfs gratis) en kan je vanaf daar met de trein bus of tram het centrum in. Toch met de auto, houdt dan rekening met nauwe straten en beperkte parkeergelegenheid. Veel locaties hebben betaalde parkeergarages in buurt of een beperkt aantal parkeerplaatsen bij de locatie. Informeer op voorhand voor de makkelijkste parkeergelegenheden. 

Event Inc - De zoekmachine voor event locaties

Voordat het uiteindelijke event plaatsvindt, is er voorafgaand veel te regelen. Het is belangrijk om een locatie te vinden die bij jou, je team en bedrijf past. Onze visie is dan ook: ‘Every company event becomes a meaningful moment.’ Zowel voor B2B als voor B2C wordt met het samenwerken met Event Inc uw zoektocht naar locaties  vereenvoudigt. Wij kijken naar de wensen voor locatie, event en uitstraling om ervoor te zorgen dat u de locatie heeft die u voor ogen had met de beste prijs. Zo komt onze missie tot stand ; ‘We simplify booking perfect company events’. Doordat er steeds meer locaties bij het Event Inc portfolio aansluiten, zit er zeker een locatie bij voor u. 

Andere soorten locaties in Amsterdam